Varför ska man lägga ner tid på sin hemsida?

… och vad finns det för fördelar?

Vi på InfoMediaTech håller inte endast på med utbildningar, utan vi erbjuder även hjälp med att bygga hemsidor och skapa innehåll. Därför ser vi lite speciellt på tyngden av att ha en välbyggd hemsida och att man faktiskt lägger ner lite blod, svett och tårar i den. I tidigare inlägg har vi skrivit om 10 olika tips på hur man gör en bra hemsida, i detta inlägg tänkte vi dock rada upp några anledningar till varför man ska lägga ner tid på sin hemsida och vilka fördelar detta medför.

varför ska man lägga ner tid 1

Kvalitét och professionalism…

Med en mer optimerad hemsida blir det lättare för kunder att navigera runt och hitta vad dem söker efter. Kunder idag är inte lika tålmodiga som förr utan vill ha saker och ting serverat, ju lättare och snyggare ens hemsida är desto större chans är det att kunden faktiskt stannar och köper något – alternativt tar kontakt med en säljare. En hemsida som ser bra ut ger helt enkelt ett mer professionellt uttryck och folk kommer ta er mer seriöst. Det är trots allt ert första intryck, och kunder lägger definitivt märke till det.

Personlighet…

Har du och ditt företag något speciellt att bjuda med er av eller vill visa upp? En hemsida ger en ett ypperligt tillfälle att visa upp företagets personlighet och värderingar. Görs detta på ett sätt som resonerar med er målgrupp kan det leda till fler köp men framförallt – fler kunder!

vrf 2

Bli mer favoriserad av Google…

En hemsida som ser snygg ut är inte det enda som behövs för att skapa mer trafik, en hemsida är bara så pass bra som ens innehåll trots allt. Det vill säga att fallerar innehållet så spelar det ingen roll hur mycket tid man lägger på det estetiska. Maximera ert innehåll, gör det mer relevant och mer SEO-vänligt. Genom att sökoptimera sitt innehåll ser man till att hamna högre upp på Googles prioritetslista, vilket i sin tur betyder att fler kunder kommer hitta er. Det är trots allt där man hittar folk, online.

Närvaro och exposure…

Internet har gett oss det gyllene tillfället att kunna synas internationellt med hjälp av sökmotorer. Kunder kan besöka din hemsida varsomhelst i världen och fråga efter era tjänster. Statistiken visade att cirka 2.2 miljarder människor använde internet 2011, vilket nästan är en tredjedel av jordens befolkning. Mer än 70% har tillgång till internet och väljer att internethandla istället för att gå till en fysisk butik. Oavsett om man är ett litet företag eller stort så finns det stora fördelar att få från att bara ha en närvaro online.

Er hemsida är er moneymaker, dra nytta av den och ta del av de fördelar som finns redo för er!

Vi erbjuder även utbildningar inom WordPress, SEO och sociala medier, ta en titt här!