Varför kan film vara bättre än bara text?

Varför är filmer ibland bättre än texter?

I dagens samhälle har den vanliga kunden blivit mer och mer otålig, texter är inte lika attraktivt längre och en lång text kan få vemsomhelst att trycka ut från ens hemsida. Filmer och bilder väcker kundernas intresse och har en större chans att faktiskt behålla intresset. I detta blogginlägg vill vi ta upp några fördelar med film och varför det ibland är att föredra över bara text.

pexels-photo-320617

Budskap… En film kan förmedla ett budskap snabbare framförallt om ens mål och visioner är lite mer abstrakta. Det fungerar nästan som en garanti att kunden kommer förstå hur ens företag fungerar och vad ni gör för något. Om ert företag är åt den kreativa sidan är det ett ypperligt tillfälle för er att visa vad ni går för och vad ni har att erbjuda. Hur ni väljer att filma är helt upp till er, vad som ska finnas med och vilken känsla filmen ska ha.

Intresse… Som nämnt innan kan en film hålla en kund intresserad längre eftersom det finns saker att titta på hela tiden, det viktigaste att tänka på är att inte låta filmen överskrida fem minuter då det blir mindre chans att kunden tittar klart på videon. Idag föredrar kunder och människor i allmänhet något visuellt än att bara sitta och läsa, det blir mer stimulerande för hjärnan! Filmer har den möjligheten att väcka olika känslor hos kunden och då blir det lättare för kunden att knyta an med företaget. Det är mycket svårare att få en människa att känna saker via text om man inte riktigt vet hur man ska skriva eller vad. Bara med två-tre bilder i en film kan man redan ha förklarat det man vill berätta, något som annars hade behövt en del paragrafer för att få fram samma känsla.

pexels-photo-2868257

Verktyg… Det bästa med film är nog att det finns så många olika program som kan hjälpa en på vägen, iMovie och Adobe Premiere för att nämna några få. Det tar lite träning att lära sig programmen men allteftersom börjar saker och ting falla på plats. Skulle ni behöva lite extra hjälp så finns vi här för att vägleda er.

Gå ut och prova era kameror vetja! Och glöm inte att ha kul ?

Vill ni lära er mer om film och redigering? Kolla in våra utbildningar idag!