Våra tips för att kunna öka dina avslut på webben

Att avsluta en affär är bland de svåraste sakerna att göra som företag, ibland kan det till och med vara svårt att hålla kvar en kund så pass länge! Så hur ska man egentligen tänka när det gäller bibehållandet av kunder, sälj och förhoppningsvis ett avslut? Vi vill dela med oss av våra sju tips när det gäller affärsslut på webben.

Se på ett avslut som att komma vidare i ett “samtal”

– Det är lätt att stirra sig blint på ordet “avslut” och tro att det endast betyder att du och kunden har gjort en deal. Detta är inte alltid fallet – att få en kund intresserad och införstådd i det du säljer räknas även som en “väg” till avslut. Så på ett sätt borde man inleda samtalet med kunden (samtal behöver inte bara vara via telefon utan även via era sociala medier) med en avslutningsteknik, led er kund framåt och få dem att känna sig trygga med er produkt/tjänst. Det är trots allt inte alltid destinationen som är mest viktig, utan vägen dit!

Struktur

– Att få någon att köpa något online kan vara svårt, det är många faktorer som spelar in i ett köp framförallt när det gäller internet. Er potentiella kund kanske blir distraherad precis innan de väljer att gå vidare med er tjänst/produkt för att sedan glömma er hemsida. Detta betyder inte att er hemsida är dålig per se utan saknar det lilla extra som får en kund att vilja köpa något NU. Hur gör man då detta?

1. Bygg upp intresset med hjälp av text och bild, få folk att relatera – låt oss säga att produkten är hudvårdsrelaterad.

 

“Har du någonsin känt dig förlorad i skönhetsdjungeln? Vi vet känslan. Vad hände med den simpla och stressfria applikationen av hudvård? Vi vill att hudvård ska kännas som en varm kram – inte som ett måste. Därför vill vi introducera vår nya produkt: Facemitt ™ , en kram när du behöver det.” Här har vi ett exempel på en introduktionstext, efter denna text går man mer in på djupet på vad er produkt är och vad den egentligen gör. Men på detta viset har vi lyckats fånga läsarens uppmärksamhet med klyftiga ord.

2. Få kunden att känna ett begär – ett behov av er produkt/tjänst

“Har du någonsin känt dig förlorad i skönhetsdjungeln? Vi vet känslan. Vad hände med den simpla och stressfria applikationen av hudvård?”, detta citat från ovanstående punkt funkar även här, om man har riktat in sig på rätt målgrupp. I detta fallet är målgruppen folk som är väldigt intresserade av hudvård och att ta hand om sitt yttre, något som kan kännas stressigt. I den introduktionen lyckades vi koppla an till denna målgrupp och få dem att känna ett behov, för vem vill inte känna sig avslappnad när man gör sin hudvårdsrutin?

3. Be kunden att beställa Att ha en CTA – call to action – i er text är extremt viktigt för få en kund att beställa. Detta kan vara en knapp eller fyndig text som sedan för kunden vidare till kundkorgen.

Erbjudanden

– Vem lockas inte av ett saftigt erbjudande? 30% rabatt, 50% rabatt, listan är lång… Såklart funkar detta endast om du redan har byggt upp ett förtroende för er produkt/tjänst (se ovanstående rubrik), för det finns ju inte någon som hade köpt från en hemsida de aldrig sett tidigare om behovet eller förtroende inte fanns. Så kom på ett roligt erbjudande, kanske till och med håll i några tävlingar.

Recensioner är viktigt!

– En person – innan ett köp – brukar oftast gå via word of mouth (det andra säger om produkten eller hemsidan) eller via recensioner online. Se till att alltid ha en tipp topp kundservice och snabb leverans av era varor/tjänster för att få så många stjärnor som möjligt. Ligger ert företag under ett medel på 3 stjärnor minskar era chanser för ett köp avsevärt. Uppmana även era kunder att lämna en recension efter ett avslutat köp!

Gå en utbildning

– Ibland kan det säkraste vara att gå en utbildning som är skräddarsydd efter era behov. På det sättet lär ni er från grunden hur ni ska skriva, fota och bygga upp er hemsida på bästa sätt för att kunna generera sales. Vi på InfoMediaTech erbjuder en rad med olika utbildningar som hjälper er att marknadsföra samt sälja era tjänster/produkter genom text och bild. Vårt mål är att hjälpa er förstå vikten av en välskriven text och hur detta påverkar era potentiella kunder.

En del av våra utbildningar inom detta ämne är följande:

Text Redaktör: Kursen vänder sig till dig som formulerar texter för tryck och webb i syfte att påverka

Sociala Medier: Optimera era kanaler och lär er skapa relevant innehåll

Content Marketing: Lär dig synas på rätt sätt online

 

För flera utbildningar titta in här