Vad är det positiva med att gå en strategisk utbildning?

Och vad betyder det?

Strategiska utbildningar hit, strategiska utbildningar dit. Detta är ett samlingsord som många företag använder idag, men vad betyder det egentligen? Och vad finns det för fördelar med att gå en strategisk utbildning? I detta blogginlägg tänkte vi berätta just detta för er!

Om vi börjar från början – strategiska utbildningar. Detta betyder att en viss utbildning gynnar företagets strategier, något som kan – ibland – ändra företagets struktur. Bland dessa utbildningar kan vi hitta Google Analytics, Content Marketing, SEO och sociala medier bara för att nämna några få. Alla dessa utbildningar ger er möjligheten att kunna analysera era hemsidor och innehåll på ett djupare sätt för att senare åtgärda potentiella problem innan dem blir för stora. I det stora hela är inte bara strategiska utbildningar en billigare variant av problemlösningar utan även en långsiktig lönsamhetsplan för ert företag. Nu när vi har gått igenom vad strategiska utbildningar betyder behöver vi även förklara de olika utbildningarna som ingår i denna kategori.

Google Analytics – Med Google Analytics blir det helt plötsligt lättare för er med hemsidor att mäta er framgång, har ni nått ut till rätt målgrupp? Hur många visningar får ni? Och sist men absolut inte minst – hur många lämnar och hur många stannar kvar? Det går även att mäta in i den minsta detaljen som till exempel hur länge en person har stannat på er hemsida. På svenska kallas detta för en digital analys, något som i grund och botten hjälper er att fatta rätt beslut genom att använda relevant data.

Content Marketing – Denna utbildning innebär att man använder sig av relevant och bra formulerat innehåll för att marknadsföra sitt företag – eller tjänst. Detta är något som har växt något otroligt i popularitet de senaste åren och kommer bara att fortsätta skjuta i höjden. Relevant innehåll betyder att man har skräddarsytt sin text för att kunna attrahera sin målgrupp, högre platser på Googles söklista (SEO) och fler följare på sina sociala medier. Det handlar helt enkelt om att skapa något som både är tekniskt gynnsamt men även något som får folk att läsa!

Sociala medier – Sociala medier ingår även i strategiska utbildningar då man bygger upp en plan på hur och vad man ska lägga upp på sina kanaler för att kunna optimera dem så mycket som möjligt. Att skapa bra innehåll på sina sociala medier kan visa sig vara svårt då man kanske inte är helt insatt i sin målgrupp, detta leder till att man skriver enligt sig själv i stället – vilket inte alla vill läsa om.

Sammanfattningsvis… Vad finns det då för fördelar med att gå en strategisk utbildning? För det första lär du dig att planera ditt innehåll för att sedan kunna mäta hur bra det gick för till exempel inlägget. Detta ger dig en värdefull struktur inom företaget där alla får en bättre förståelse för vilken image du vill visa utåt – något som såklart även ska genomsyras inifrån företaget -. Det blir även lättare för utomstående att förstå och följa dina inlägg eller hemsida då det förhoppningsvis finns en tydligare röd tråd! Och med hjälp av verktyg såsom Google Analytics behöver du inte längre gissa dig fram till siffror utan kan med bara ett klick se hur bra din hemsida egentligen mår.

InfoMediaTech hjälper dig gärna med din strategiska planering – framförallt online! Ta en titt på en eller flera av dessa strategiska utbildningarna idag:

Sociala medier

Digitala strategier

Google Analytics

SEO

Eller checka in vårt utbildningsschema här!