Sociala Medier steg 2

Datum Tid Plats Ingår i kurspaket
9 Mar, 2016 - 19 Aug, 2016 09:00 - 16:00 Malmö

social media Under en heldag får du möjlighet att lära dig det senaste inom sociala medier och hur du kommer igång med att marknadsföra dig själv och ditt företag till potentiella kunder.

Målgrupp: För dig som vill marknadsföra ditt företag på Facebook, Twitter och på andra sociala nätverk.

Syfte: Lär dig skapa professionella nätverk och marknadsföra dig. Kursen är fylld av spännande moment och kreativa övningar

 

Vi går lite mer på djupet på de vanligaste och största social media tjänsterna. Vi går igenom skillnaderna på de olika tjänsterna och när man ska använda respektive tjänst effektivast.
Söka, mäta och analysera

COMMUNITIES

  • Facebook: Profiler, Sidor, Grupper, Events och applikationer. Vad är skillnaden och vad ska man använda när? Hur du kan använda Facebook Insights
  • Media (t.ex. Youtube, Flickr och Slideshare): Hur fungerar mediatjänsterna? Hur delar man video, bilder och dokument med varandra? Hur fungerar rättigheter?
  • Rekryterings och rekommendations sajter (t.ex. LinkedIn): Hur du sätter upp en profil, hur du får följare, hur du kan utmärka din profil.

REALTID

  • Mikrobloggar (t.ex Twitter): Hur du sätta upp en profil, hur du får följare, hur du kan utmärka din profil, hur och vad du kan skriva och hur du kan analysera vad andra skriver.
  • Livestreaming (t.ex. Bambuser): Hur viktigt är egentligen realtid? Vad krävs för att kunna använda en tjänst som t.ex Bambuser för realtidsfilmning med mobilen?

Diskussion, sammanfattning och avslutning

Hur man mäter och analyserar sociala medier. Vi går igenom tips och råd att tänka på när man söker och de vanligaste felen som man bör undvika.

Frågeställningar vi kommer att arbeta med är: Vem och var pratar man om just min bransch/produkt/tjänst och i vilket tonläge? Hur kan jag bli en del av den konversationen? Vi tittar på vilka verktyg som finns, både gratis och betalvarianter, och hur man kan jobba med dem.

Schemakurs: Fika och lunch ingår i samtliga kurser. Vi jobbar helst med våra grafiska kurser i macmiljö, internet finns tillgängligt för alla under kurserna. Kursböcker och diplom ingår också i samtliga kurser.

Anpassad skräddarsydd kurs: Vi anordnar en kurs just efter era behov och anpassar efter yrkesområde och kunskapsnivå. Hör av er till oss för mer information Vi har även en steg 2 kurs

Boka

Bokningen är stängd för denna utbildning.