Onlinemarknadsföring steg 1

Datum Tid Plats Ingår i kurspaket
25 mar, 2019 09:00 - 16:00 Göteborg
Tiden rullar snabbt och vi får hela tiden nya kanaler som digital marknadsförare idag och framöver är det extremt viktigt att förstå hur de digitala kanalerna samverkar och driver varandra. Denna dag ger dig en överblick över vad det finns för kanaler som du kan använda dig av, ingen djupdykning då utan mer känna på och vad kan jag ha nytta av.

Målgrupp Utbildningen vänder sig till dig som vill veta lite mer om det nya sättet att marknadsföra sig på och är involverad i företagets digitala strategier, till exempel för dig som arbeta på en marknadsavdelning, är webbredaktör, eller varför inte VD?

Kursinnehåll

Onlinemarknadsföring syftar till den som jobbart med marknadsföring, kommunikation och PR som ska börja ägnar sig åt online med internet som plattform. Eftersom nästan allt sker online kan man genom effektiva verktyg spåra konsumenters beteende och skapa sig en väldigt tydlig bild av vad människor efterfrågar. Det går därför också att skapa sig en oerhört tydlig bild av vilka målgrupper man har och genom detta kan man anpassa marknadsföringen ytterligare. Vi reder ut begrepp och vad det innebär som en introduktion för dig som vill veta överskådligt mer

Förståelse om hur man marknadsför i digitala mediekanaler.

Detta innefattar bland annat:

 • Sökmotoroptimering/SEO – arbeta, analysera och styra de parametrar som påverkar det organiska och lokala sökresultatet.
 • SEM/PPC – Planera och utföra annonskampanjer i sökmotorer, innehålls- och displaynätverk och sociala medier.
  Exempelvis Google Sök, Facebook, Youtube, Google Shopping, m.fl.
 • Google Adwords & Analytics – branschverktyg inom annonsering och webbanalys, branschcertifieringar ingår.
 • Digital annonsering – kanaler och köpmodeller för digital annonsering
  – Affiliate marketing, Display advertising, Programmatic advertising / Real-time bidding.
 • CRO/Konverteringsoptimering och webbanalys – analys och effektivisering av marknadsföring i digitala kanaler, A/B-testning, etc.
 • Content marketing, Native advertising och Influencer marketing – innehålls- & spridningsstrategi, branded content, ambassadörer, kanalval, etc.
 • Medieplanering och kampanjkoordination – medielandskapet, mediaplan, kanalval/strategi, kostnad estimat och lönsamhet, campaign management, campaign planning, etc.

 

Schemakurs: Fika och lunch ingår i samtliga kurser. Internet finns tillgängligt för alla under kurserna. Viss kursdokumentation och diplom ingår också i samtliga kurser.

Anpassad skräddarsydd kurs: Vi anordnar en kurs just efter era behov och anpassar efter yrkesområde och kunskapsnivå.
En skräddarsydd kurs är speciellt lämplig när ni är flera personer från samma företag som vill lära er mer om Google Analytics.
Under utbildningen använder vi ert eget Google Analytics-konto. Det vill säga; ni lär er genom att titta på, diskutera och analysera
er egen data tillsammans med kollegorna. Det är en bra utgångspunkt när ni fortsättningsvis skall använda Google Analytics i verksamheten

 

Boka

Bokningen är stängd för denna utbildning.