Google Analytics

Datum Tid Plats Ingår i kurspaket
4 maj, 2018 09:00 - 16:00 Göteborg
googleanalyticslogo
Det blir allt viktigare att kunna mäta och följa upp sina investeringar på Internet. Genom att använda sig av Google Analytics kan man på ett enkelt och lätt sätt se vad som händer på din hemsida, var och vad användare söker på för att hitta till just din webbplats. Tillgång till relevant data är en förutsättning för bra beslut. Digital analys handlar om att använda data för att förbättra din verksamhet. Google Analytics är ett gratisverktyg för digital analys som låter dig samla in data från din webbplats, skapa rapporter och analysera data.

Idag är det närmast en självklarhet för verksamheter med online-närvaro att använda ett analysverktyg som Google Analytics för att få insikt i hur besökare hittar till och beter sig på dess webbsajter.

I vilken utsträckning man sedan använder dessa insikter till att förbättra verksamheten beror på intresse, ambitionsnivå och kunskap.

Oavsett om du och ditt företag är nybörjare eller har använt Google Analytics aktivt i många år kan vi erbjuda en utbildning som ger dig en stabil grund att stå på när du skall tillgodose företagets behov av webbanalys i den dagliga verksamheten.

Utbildningmål Du får introduktion till vad, varför och hur du ska göra för att med hjälp av Google Analytics fatta smartare beslut baserade på data från besökare till din webbsajt. Fokus ligger på att lära sig förstå var besökarna kommer ifrån, vad de gör och vad de inte gör på sajten så att du blir bättre på att såväl optimera din marknadsföring som avgöra vad som behöver förbättras på din sajt.

Målgrupp Utbildningen vänder sig till dig som är involverad i företagets digitala strategier, till exempel genom att arbeta på
en marknadsavdelning, är webbredaktör, eller varför inte VD?

För dig som är e-handlare och speciellt intresserad av att lära dig mer om e-handelsspårning i Google Analytics rekommenderas
en skräddarsydd utbildning (se nedan).

Tillhör du en IT-avdelning och behöver en djupare tekniskt insikt i Google Analytics, till exempel i samband med implementering,
kan vi utöver en skräddarsydd utbildning också erbjuda Google Analytics-support på konsultbasis

Kursinnehåll

Du får bland annat lära dig:

Vad Google Analytics kan mäta, och hur det går till.

Hur gränssnittet ser ut och vilka funktioner som är mest användbara.

Viktiga begrepp som du måste kunna och förstå.

Vilka rapporter som är mest relevanta för dig.

Hur du genom att segmentera skapar bättre förutsättningar att analysera dina besökare.

Kvalitetsbedöma besök uifrån kriterier som trafikkälla, geografisk placering och besökta sidor.

Jämföra och analysera besök från datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Hur du med kampanjparametrar ”taggar” dina nyhetsmails, Facebook-inlägg, tweets, banners och andra länkar för att kunna utvärdera
dina kampanjer såväl enskilt som i relation till övriga trafikkällor.

Analysera huruvida dina viktigaste landningsidor fungerar bra eller dåligt.

Bedöma vilka sidor på sajten som engagerar besökarna mest/minst.

Metoder för att titta närmare på hur besökarna navigerar på sajten.

Sätta upp och analysera konverteringsmål.

Skapa Dashboards.

Filtrera bort intern trafik från statistiken.

Hur du kan utbilda dig vidare på egen hand samt vilka alternativ som finns om du behöver ytterligare hjälp med Google Analytics.

Förkunskaper/förberedelser

  • Login till eget Google Analytics-konto (ej obligatoriskt).

  • Definiera de 5- 10 viktigaste nyckeltalen du vill kunna följa i Google Analytics.

Schemakurs: Fika och lunch ingår i samtliga kurser. Vi jobbar helst med våra grafiska kurser i macmiljö, internet finns tillgängligt för alla under kurserna. Kursböcker och diplom ingår också i samtliga kurser.

Anpassad skräddarsydd kurs: Vi anordnar en kurs just efter era behov och anpassar efter yrkesområde och kunskapsnivå. En skräddarsydd kurs är speciellt lämplig när ni är flera personer från samma företag som vill lära er mer om Google Analytics. Under utbildningen använder vi ert eget Google Analytics-konto. Det vill säga; ni lär er genom att titta på, diskutera och analysera er egen data tillsammans med kollegorna. Det är en bra utgångspunkt när ni fortsättningsvis skall använda Google Analytics i verksamheten

 

GOOGLE ANALYTICS STATUSKONTROLL

  • Är du säker på att Google Analytics har blivit korrekt implementerat på din sajt?

  • Har ditt företags affärsmål blivit konfigurerade så att du kan följa dem i Google Analytics?

  • Saknar du något i Google Analytics? En speciell rapport? Eller statistik på hur många som har laddat ner PDF-dokument?

En Statuskontroll av din Google Analyticsuppsättning är en konsulttjänst som identifierar eventuella fel i den nuvarande uppsättningen som kan göra din analyticsdata mer eller mindre obrukbar. Dessutom gör vi en inventering av era viktigaste nyckeltal och rapporteringskrav för att hjälpa er få relevant information vid rätt tillfälle i ett lämpligt format.

I tjänsten ingår att vi korrigerar eventuella fel samt genomför de implementeringar som krävs förutsatt att det inte kräver ändringar i befintlig, eller implementering av ny, kod. Om det blir nödvändigt med kodimplementering förklarar vi för er IT-resurs vad som behöver göras samt bistår med support under arbetet med implementeringen.

Boka

Bokningen är stängd för denna utbildning.