Filmproducent – kurspaket 5 dagar

 

Lär dig de viktigaste knepen som gör dina filmer både snyggare och mer intressanta, samtidigt som du undviker de vanligaste fallgroparna. Genom att utnyttja ljuset och arbeta med olika bildutsnitt kommer du få spännande, informativa och berättande filmer. När du sedan redigerar ditt material i Premiere Pro känns det som att sitta i ett riktigt kontrollrum. Den här kursen hjälper dig igång. Du lär dig hur du ska tänka för att  kapa en snygg och intressant berättelse genom att sätta samma video, ljud och text. Hur långa ska  videoklippen vara, vilken ordning ska de ha och hur redigerar du ljudet på bästa sätt? Efter kursen kommer du kunna skapa din berättelse i video och dela den med andra.

 

Målgrupp: Alla som arbetar med kommunikation; småföretagare, chefer, kommunikatörer, varumärkesansvarig, marknadsförare, informatörer, HR-chefer, utbildningsansvarig.

 

Kurser som ingår:

Filma – bli din egen regissör – 2 dagar
Film i kommunikation – 1 dag
Videoredigering med Premiere – 2 dagar

 

Tid: 09.00 – 16.00

 

Pris Kurspaket: 22.995 kr Ordinarie pris: 25.185 kr exkl. moms.

 

Knapp-boka

 

 

 

 

 

Fika och lunch ingår i samtliga kurser. Vi jobbar helst med våra grafiska kurser i macmiljö, internet finns tillgängligt för alla under kurserna. Kursböcker och diplom ingår också i samtliga kurser.

 

Anpassad skräddarsydd kurs: Vi anordnar en kurs just efter era behov som vi anpassar efter yrkesområde och kunskapsnivå. Hör av er till oss för mer information.

Filma - bli din egen regissör +

För att bli framgångsrik med att filma behövs det både kreativitet och strategi. Bli regissör och ta kontroll över ert varumärke, vilka ni är, och hur ni uppfattas.

 

Målgrupp: Alla som arbetar med kommunikation; företagare, chefer, kommunikatörer, varumärkesansvarig, marknadsförare, informatörer,

 

Syfte: Utifrån sin egen roll eller behov i organisationen, få en mer konkret bild av hur man gör för att föra fram berättelser via film.

 

Hur: Workshop kombinerar teori och praktiska övningar.

 

Kursinnehåll:
• Introduktion/ presentation
• Genomgång av redigeringsverktyg
• Enkla övningar
• Filma, redigera och analysera
• Hur presenterar du ditt företag på bästa sätt?
• Dramaturgin i din berättelse
• Skriv och planera din film med fokus på din plan
• Bli din egen skådespelare och få kameravana
• Träna på att filma

Film i kommunikation +

Filmer på webben blir allt vanligare när företag och organisationer kommunicerar, informerar och utbildar. Video kommer bli ännu vanligare.

 

Syftet/Målsättning:

Syftet med dagen är att du som deltagare ska få dela med dig av dina egna erfarenheter om arbete med rörlig bild och få feedback från gruppen. Du kommer få en större förståelse för rörlig bilds styrkor och svagheter och du kommer få med dig ett sätt att förhålla dig till rörlig bild. När dagen är slut kommer du ha en tydlig bild på hur du kompletterar organisationens kommunikationsstrategi och kommunikationsplan med styrkorna i rörlig bild.

 

Kursinnehåll:
Hur integrerar man rörlig bild i kommunikation?
Vad ger bra resultat och vad ger mindre bra resultat?

Vi pratar inte teknik utan istället så fokuserar vi på rörlig bild. Dess fördelar och svagheter; rörlig bild som ett komplement till befintlig kommunikation; rörlig bild i förändringsarbete; rörlig bild som en del av utbildning; rörlig bild som en del av varumärkesbyggande och rörlig bild som en del i sociala medier. Dagen baserar sig delvis på exempel för rörlig bild men även på dig som deltagare och dina erfarenheter av hur ni integrerar rörlig bild idag på din arbetsplats.

 

Förberedelse/Utrustning:
– Egen bärbar dator
– Exempel på hur du/din arbetsplats arbetar med rörlig bild i kommunikation idag

Filma - Redigera och publicera dina filmer +

För att bli framgångsrik med att filma behövs både kreativitet och strategi. Bli regissör och ta kontroll över ert varumärke, vilka ni är, hur ni uppfattas och hur ni vill upplevas. Internt samt externt.

 

Syfte: Utifrån sin egen roll eller behov i organisationen, få en mer konkret bild av hur man gör för att föra fram berättelser via film.

 

Kursinnehåll:

  • Redigering och uppvisning av ditt material
  • Redigera filmen du gjort
  • Ljudbearbetning
  • Ljusbearbetning
  • Visning av din färdiga film och feedback
  • Få ut din film i olika media som Youtube, DVD eller iTunes konto