#Ernyasäljvän

Hur når man kunder idag?

ernyasäljvän bild 1

Kommunikationen med kunden ser helt annorlunda ut idag än för något år sedan, så snabbt har digitalisering spridit sig. Att endast ringa kalla samtal och följa en uppringningslista funkar inte lika bra längre, allt fler människor väljer att inte svara i telefon eller lägga så stor vikt i vad säljaren säger. Hur ska man egentligen fixa denna problematik? Enligt oss är svaret simpelt, genom internet!

Genom Marketing Automation…

 Ni kanske har hört talas om Social Selling, SEO, SEM och Marketing Automation? Marketing automation framförallt är ett stort buzzword idag, att kunna spåra sina kunder på er hemsida och förstå deras beteende på en gång. Låter som en dröm, eller hur? Nja, inte riktigt så lätt är det. För att kunna använda MA på rätt sätt krävs det att man har relevant innehåll på sin hemsida, de rätta verktygen och bra trigger points där man kan få in bitar av kundens information. Det är väl värt att investera den tiden som behövs för att få detta system att fungera, det är trots allt ert innehåll som får kunden att stanna. Och har ni lyckats få kundens uppmärksamhet är maratonet halvt vunnet.

Genom Social Selling…

Att spåra kunden går dock att göra på andra sätt också, genom sociala medier! Att bara göra om en kall kund till en ljummen kund är guldvärt, och detta kan ske genom att interagera med kunden via till exempel Facebook – svara på kommentarer, uppmana till svar på era frågor och att dela deras inlägg samt kommentera tillbaka, detta kallas för Social Selling.Nu vet plötsligt kunden vem ni är och har förhoppningsvis fått ett bra första intryck. Skulle ni försöka ringa till denna kunden nu hade er framgångsfaktor stigit med ytterligare några procent då ni vinner på den familjära känslan som uppstått mellan er

Linkedin_circle.svgEnligt LinkedIn säljer 78% av de som arbetar med Social Selling mer än de som inte använder sociala medier

… eller genom SEO & SEM!

Sen finns det ju det här med Google… konsten att hamna längst fram i internets skyltfönster är en riktig dyrgrip. Men för att kunna ta första platsen krävs det lite kreativitet och förnuft. Vad söker er målgrupp på? Vad har ni märkt för trender inom ert segment? Använd dessa nyckelord på er hemsida och skapa relevant innehåll för att hamna på den goda sidan av Googles algoritm. Detta är även något som vi kallar för SEO – search engine optimization. Väljer man att istället köpa marknadsföring kallas det för SEM – search engine marketing.

Kunder idag vill ha det enkelt, varför ska företag då försvåra allting? Ibland behöver man inte stå ut med det mest unika budskapet som finns, för ska man vara helt ärlig så liknar alla företag varandra! En helt vanlig person kommer inte söka på avancerade ord, gör det inte bara enkelt för kunden utan för er själva också.

Sammanfattningsvis…

Att ringa runt kommer nog aldrig försvinna, och självklart finns det en viss charm i att öva på sina sociala färdigheter med främmande människor. Men det är tydligt på vilket håll trenderna lutar sig mot och samtal fasas ut mer och mer. Nu helt plötsligt krävs det nya roller på ens företag, nya rekryteringsprocesser och så mycket ny kunskap att ta in på en gång. Det är oroväckande och en aningen skrämmande men internet är här för att stanna. Istället för att se det som ett helt nytt och jobbigt arbetssätt – se det som ett komplement. En vän i säljarbetet som ser till att er försäljning fortsätter stiga.

Se social selling, marketing automation och SEO/SEM som #ernyasäljvän, försvåra inte allting och påbörja er digitalisering redan idag!

Vill ni lära er mer om SEO och sociala medier? Kolla in våra schemalagda utbildningar på: www.infomediatech.com, utbildningsbyrån med bredd. Eller kom och säg hej på vårt huvudkontor i Malmö!