4 fördelar med responsiv hemsida

maxresdefault (1)

You put water in a bottle water becomes the bottle! -Bruce Lee

Med fler människor använder sina smartphones och surfplattor för att surfa på Internet det har blivit allt viktigare att skapa en webbplats som fungerar på flera plattformar. Responsiv design innebär att en hemsida formatera sig beroende på vilken enhet det visas på så oavsett om det visas på mobilen, surfplattan eller datorn kommer den att blir lika användarvänlig.Varför har detta gjort sådana vågor i webbbranschen? Detta anmärkningsvärt skiljer sig från tidigare mobila lösningar som gjort att skapa en separat webbplats för mobila enheter eller en dynamiskt serveras mobil webbplats.

Men när det kommer till SEO, kan en lyhörd layout öka chanserna att en hemsida lyckas i sökresultaterna (SERPs)?

1. Google älskar Responsiv

Och eftersom Google är gudomlig varelse du försöker imponera med din webbplats, är det klokt att vara uppmärksam på vad Google älskar. Google inte bara rekommenderar responsiv webbdesign (RWD) som det bästa sättet att rikta mobilanvändare, men också gynnar mobiloptimerade webbplatser när presentera resultat för sökningar som görs på en mobil enhet. Detta är särskilt sant när mobila användare söka efter lokala tjänster. Det finns fortfarande viss debatt kring frågan om huruvida en separat mobil webbplats eller en enda, lyhörd webbplats är den bästa vägen att ta, men ur ett SEO perspektiv, är den senare i allmänhet ett bättre alternativ. Separata mobila webbplatser har sin egen webbadress och olika HTML till sina stationära motsvarigheter, medan lyhörda webbplatser använder en webbadress och en uppsättning av sidor och filer, vilket gör det enklare för Google att genomsöka och indexera innehåll.

2. En webbplats, en URL

Att bygga en separat mobil webbplats har några fördelar i sig själv, och i vissa fall skapa en fristående mobilversion fungerar bra. Om en webbplats har en hel del innehåll (en nyhetssajt, till exempel), kan en lyhörd version av webbplatsen snart bli ”rulla version”, med användare som har att ge sina pekfingrar ett seriöst arbete ut bara för att navigera igenom innehållet . Det är där en mobil webbplats med innehåll som har noggrant förfinats för mobil bläddring, kan komma till hands. Ur ett SEO perspektiv, är en av de viktigaste utmaningarna genom att ha en separat mobilsajt som du behöver för att bygga auktoritet denna webbplats från grunden, och de flesta separata mobilsajter inte ranka bra i sökmotorerna, eftersom de kanoniserats till sina stationära motsvarigheter. Å andra sidan, kommer omkonstruktion din webbplats som reagerar gör att du kan behålla din bakåtlänkar, och kommer att innebära att du kan fokusera din SEO på en enda plats. Detta innebär alla dina länkar kommer att riktas till en domän (i motsats till en mobil webbplats och en stationär plats), som ger din reagerar webbplats ett uppsving i SERPS. Dessutom, om du har en lyhörd webbplats kan du bygga sociala aktier för bara en webbadress, och när området inte får delas, varhelst länken ses – oavsett om en mobil, surfplatta eller på skrivbordet – allt innehåll kommer att vara tydlig och lätt att navigera.

responsive web design on different devices

3. Responsive bidrar till att bekämpa en hög avvisningsfrekvens

Även om en webbplats sitter ganska i sökresultaten, om det inte fungerar på ett effektivt sätt för mobiler och surfplattor användare kommer avvisningsfrekvens vara ett stort problem. Mobilwebbplatser kan drabbas av en hög avvisningsfrekvens om innehållet som de erbjuder är också avskalade, eller alltför olika från innehållet som erbjuds på skrivbordet plats. Google kommer att tolka detta hög avvisningsfrekvens som ett tecken på att en webbplats inte erbjuder relevant innehåll till användare, vilket sannolikt kommer att leda till en nedgång i ranking. En som svar utformad webbplats bekämpar detta problem genom att presentera alla av samma innehåll som finns på skrivbordet plats, men på ett funktionellt sätt. RWD innebär att det inte finns något behov av att kompromissa på det innehåll som du väljer att visa, säkerställer detta besökare får alltid den information de letar efter – som håller dem på sidan!

4. Användarupplevelsen är Förbättrad

Webbplatser är i huvudsak ett verktyg för att dela innehåll. En användarvänlig webbplats gör det lättare för besökare att hitta, absorbera och vidarebefordra detta innehåll. Framför allt ställer responsiv design tonvikt på att designa för användaren – och med användarupplevelse är en stor rankning faktor.

Om besökarna bläddrar en webbplats via sin mobil eller surfplatta, bör de kunna visa hela innehållet lika lätt som skrivbordsanvändare. Säg att du ser något på en webbplats när du besöker på datorn, och vill skicka den till en vän som kommer att visa den på sin telefon. Om webbplatsen är lyhörd och har utformats väl, kommer innehållet att fungera lika bra på sin skärm som på ditt.

Responsiv design hjälper moderna webbplatser tala moderna användare; användare som är allt mer sannolikt att korsa internet med hjälp av en mobil eller surfplatta, men som förväntar sig fortfarande sina skrivbord upplevelse att vara så smidigt som någonsin. Going lyhörd är det mest effektiva sättet att göra det mesta av mobiler och surfplattor trafik, och att erbjuda besökare bästa möjliga användarupplevelse.


Vi på InfoMediaTech tycker om webbdesign och SEO klicka på Bruce Lee ner att läsa mer eller kontakta oss direkt

giphy