10 tips för en bra hemsida från en webbdesigner

1. Förstå vad du vill ha. Många företag vet inte vad de vill ha för hemsida. Har du gjort en webbanalys och undersökt vem och vart finns dina kunder online? Vet du vilka sökord de söker efter? Vet du vilka webbplatser de besöker? Vet du varför de letar efter din webbplats? Om du inte gör det, vet du inte vad du vill ha. Du vill ha glada kunder. Det är vad du vill ha (och förhoppningsvis mer inkomst som ett resultat).

2. Det tar längre tid än du tror. Jag kan inte räkna hur många gånger jag har blivit frågad hur länge en webbplats tar att göra, men varje gång de är chockade över den genomsnittliga tiden. Nästan varje gång finns det en ”väntetid” med en webbplats pga kundernas inaktivitet (skickar inte text, bilder, osv.) Du kan eliminera mycket av väntetiden genom att ha innehåll, bilder redo för din utvecklare att lägga in i designen.

3. En webbplats har flera bitar. Du bör tänka på följande aspekter: Design – Hur ser den ut och fungerar den som mina besökare förväntar?, Innehåll – Finns på webbplatsen den informationen som mina kunder letar efter?, SEO – Kommer kunden att kunna hitta min hemsida när den kommer online?, Framtida tillägg – Har jag planerat tillräckligt så att jag behöver inte slösa tid att koppla ihop de nya funktionerna med de befintliga.

4. Balans. En bra webbplats ger huvudsakligen den information som människor letar efter och gör det på ett tilltalande sätt, men innehållet vinner ut varje gång.

5. Om du bygger den det inte säkert att nån ska hitta den. Om du inte har ett unikt värdeförslag kommer du inte att få någon försäljning förutom från den trevliga gamla mormor Birgit som köpt något bara för att vara trevligt. Ditt företag måste locka till dagens mer kunniga online kunder.

6. Förlora ingen tid hemsidan behöver underhåll. Tekniken förändras och förhoppningsvis håller din verksamhet upp med det. Du behöver en plan för att uppdatera, underhålla och förbättra din webbplats varje månad, om inte veckovis. Fråga dig själv, ”Hur förändras min målgrupp, och hur kan jag snabbt anpassa mig till deras behov?”

7. Behandla webbteamet som professionell. Du och designern har båda specifika roller du måste fylla på för att din webbplats ska lyckas.

8. De flesta i webbbranschen är ”clueless”. Bara för att din dotters vänbror byggt en hemsida när han var i 4: e klassen kvalificerar inte honom som webbdesigner. Bara för att din dotters vänbror är grafisk designer kvalificerar inte honom som webbdesigner. Bara för att din dotters vänbror äger en kopia av Frontpage kvalificerar inte honom som webbdesigner.

9. Du får vad du betalar för. Jag tror att vi täckte din dotters väns brors tillräckligt bra ovanför.

10. Starta inte ditt projekt genom att köpa nånting färdigt. Att bara lägga pengar för nånting som ser bra ut kommer inte att lösa dina behov. Fråga din webbdesigner, de har förmodligen ett bättre och mer anpassat svar för dina behov.